Sarımsaklı yoğurdun olduğu her yemek kabulümdür. Mantı açmaya üşendiğimizde hemencecik yapılacak nefis bir tat. Hatta bazen çay saatlerinde bile ikram ediliyor.
MALZEMELER
3 yufka,
Kıymalı iç için
- 200 gr kıyma
- 1 adet küçük doğranmış kuru soğan
- ince kıyılmış maydonoz
- tuz
- karabiber
- yarım çay bardağı zeytinyağ
Yufkalara sürmek için
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt veya yoğurt
Üzerine
- sarımsaklı yoğurt
- salça sosu veya kızdırılmış kırmızı toz biberli tereyağ
- sumak
- kuru nane
- pul biber
HAZIRLANIŞI
Önce kıymalı iç için gerekli malzemeleri tavaya alıp kavuralım . En son maydanozu da ekleyip ocaktan alalım.
Yufkaları dörde bölelim . yani her yufkadan 4 üçgenimiz olsun . Zeytinyağ , süt ve suyu bir kasede karıştırıp fırçayla yufkalara sürelim . Üçgenin uzun kenarına hazırladığımız kıymalı içten koyup saralım. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip sardığımız yufkaları yuvarlak rulolar halinde yerleştirelim. Üzerlerine aralara sürdüğümüz sütlü karışımdan kalanı paylaştıralım .. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim .
Börekler fırındayken sarımsaklı yoğurdu ve salça sosunu hazırlayalım. Salça sosuna ben sadece salça, zeytinyağ ve tuz koyuyorum . Arzu eden baharat da ekleyebilir.
Fırından çıkan böreklere önce yoğurt , üzerine salça ve baharatlar döküp sıcak servis yapalım . Afiyetle ..
Benimde en sevdiklerimdedir. Ellerine sağlık
YanıtlaSilçok teşekkürlerr ...
SilMiss.. ablam senin tariflere bakarken bile kilo alacağım diye korkuyorum.. nefisss
YanıtlaSilbunların üstüne bi lahana çorbası yapıveririz, bişeycik olmazzz :)
Silbunların üstüne bi lahana çorbası yapıveririz, bişeycik olmazzz :)
Sil