Buzdolabında bi dolu elmayla gözgöze geldiğimde bir düşünme , bir görüntü şeridi , bir şekil canlandı.. Biraz mayhoş bişey olmalı, ama hafif karamel tatmalı, çok fazla değil öyle, yanık yanık olmamalı.. Sonra kalın olmamalı, narince, incecik.. Tart mı , kek mi ? Bu kararı vermek sadece 10 saniye sürdü. Tabii ki kek.. Hatta beyaz değil tam buğday unlu kek olmalı... İşlem tamam ... Düşünmek ortaya çıkarmanın %75 i bence...
Hemen not düşmek isterim .. Ben 4 elmayla yaptım ama eğer denerseniz siz 5-6 elma kullanın , çok daha güzel olacağına eminimm...
MALZEMELER
Elma katmanı için :
- 4 elma
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım portakal suyu
Kek için :
- 1 yumurta
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı süt
- çeyrek su bardağı zeytinyağ
- 2 kaşık nişasta
- portakal kabuğu rendesi
- yarım paket kabartma tozu
- yarım paket vanilya
- aldığı kadar tam buğday unu
HAZIRLANIŞI
Elmaları soyalım, çekirdek kısımlarını temizleyelim. İnce dilimler halinde doğrayalım . Teflon tavaya yarım bardak şekeri koyup orta ateşe alalım . Hiç karıştırmadan şekerin eriyip hafif karamel olmasını bekleyelim , kısık ateşte olursa yakmadan elde edebiliriz. Rengi hafif değişmeye başlayınca portakal suyunu ve elma dilimlerini tavaya dökelim . Yavaş yavaş karıştırarak, elmalar biraz yumuşayana dek pişirelim . Zaten bu sürede suyunu da çekecektir. Kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdını yerleştirelim . Kenarlarını yağlayalım ..Elma dilimlerini kağıdın üzerine döşeyelim . Diğer tarafta Yumurta ve şekeri çırpıp sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim . Kek kıvamı aldığında kalıptaki elmaların üzerine dökelim . 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim . Çok ince bir kek olacağı için çabuk pişecektir. Üzeri kızarınca fırından alalım ve soğutalım . Servis yapacağımız tabağa ters çevirerek dikkatlice çıkaralım . Üzerine arzu ederseniz biraz tarçın ve pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyetle ve mutlulukla ...
elmalı olan herşeye bayılırım bu da nefis görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler ... sevgiler ..
SilElmalılar güzeldir, ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilteşekkür ettimm , sevgiler ..
SilElmaları kekin altına dizmek ters çevirin çok güzel görüntü vermiş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsanki altta daha güzel oluyor. daha bir karamel gibi, biraz suluca ... teşekkür ettimm ...
Silellerine sağlık Çağla ablacım
YanıtlaSilsağol tatlımm :)
SilNefis gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBende üzerine koyarak yapıyorum elmalı keki ve üzerine şeker serperek elma dilimlerinin. Sizinki de çok güzel olmuş elinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/
ben de üstte elmalı çok yaparım , ama bundan sonra böyle devam edeceğim sanırım , çünkü elmaların tadı böyle inanılmaz güzel oldu .. teşekkürler ..
SilElmalı her şeyi yerim ben. Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. :)
YanıtlaSilEllerine sağlık ..Kısa sürede sevdiğin lezzeti çıkartmıştın ortaya.. Elmalı tadları bende çok seviyorum..Hele kek yumuşaksa harika ötesi.. AFİYETLER OLSUN..
YanıtlaSilkokusu bile bir baka oluyor elmanın eline sağlık çağla abla
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilVayy nefis görünüyor.Bende elmalar ile 2 gündür bakışıyoruz.Daha ne yapacagıma karar veremedim :) Bu tarifi deneyebilirim.Eline saglık ablamm.Şifa olsun...
YanıtlaSilÇok nefis gorunuyor bir dilim olsa hayır demezdim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürlerrr (h)
YanıtlaSilteşekkürlerrr (h)
YanıtlaSilEllerine saglik.. Harika gozukuyor..
YanıtlaSilteşekkür ederimm :)
Silteşekkür ederimm :)
Silçok teşekkürler , sevgiler benden size .. :)
YanıtlaSilçok teşekkürler , sevgiler benden size .. :)
YanıtlaSil