Yine kursumuzda yaptığımız bir tarif var bugün.. pek lezzetli, karamelize soğanın tadı bambaşka...
Malzemeler:
tart hamuru için
250 gr. un
125 gr. tereyağ
1 adet yumurta sarısı
40-50 ml. su
yarım çay kaşığı tuz
Harcı için
3 adet iri soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet haşlanmış iri patates
2 yemek kaşığı krema
3 adet yumurta
250 ml. süt
125 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 tutam kıyılmış maydanoz
tuz
karabiber
Üzeri için bir miktar kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı :
Su hariç diğer tart hamuru malzemelerini derin bir kaba alalım. Azar azar su ilavesiyle hamuru yoğuralım. Hafif unlanmış tezgahta merdaneyle yarım cm kalınlığında açalım. Tart kalıbımızın kenarlarını da kaplayacak büyüklükte olmalı. Hamuru merdaneye dolayarak tezgahtan alıp tart kalıbına dikkatlice yerleştirelim. Her tarafını parmaklarımızla hafifçe bastıralım ve kenarlardan artan kısımları keselim. Hamurun tabanına çatalla delikler yapalım, üzerine küçük bir yağlı kağıt koyup ağırlık olarak kullandığımız bir avuç nohutu serpelim. 170 derece önceden ısıtılmış fırında kenarları pembeleşinceye kadar pişirelim. Bir tavada ay şeklinde doğradığımız kuru soğanları sıvı yağ ile ağız ateşte yavaş yavaş kavuralım. Uzun süre karıştırarak kavurduğumuzda karamel rengini alacaktır. Diğer yanda haşlanmış patatesleri soyup derin bir kasede ezelim. Tuz, karabiber, krema, rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu ekleyelim. Başka bir kasede süt ve yumurtayı çırpıp, karamelize olmuş soğanla birlikte patatesli karışıma ekleyelim.Tart hamurunu fırından çıkaralım, nohutu ve yağlı kağıdı üzerinden alıp ılımaya bırakalım. Patatesli harcı üzerine döküp tekrar kaşar peyniri rendesiyle kaplayalım ve yine aynı sıcaklıkta peynirler kızarana kadar pişirelim. Afiyetle ...
Elinize sağlık harika bir tart tarifi bu yapmak isterim sevgiler
YanıtlaSil