Kolay Milföy Pasta Tarifi
Milföy Pasta Nasıl Yapılır
Akşam yemeğinin ardına hemen çok kısa sürede yapabileceğiniz bir tatlı.. Ankara'da Akman
Bozacı'da yediğim müthiş ( hayatımın tatlısı bence ) milföy pastanın yerini tutmaz
ama acil durumlarda idare eder :))
MALZEMELER
- 4 kare şekilde milföy hamuru
- pudra şekeri
- 2,5 su bardağı süt
- 2 kaşık tepeleme nişasta
- 1 kasık tepeleme un
- 4 kaşık toz şeker
- 1 kaşık margarin
- vanilya
HAZIRLANIŞI
Önce kremayı pişirelim . Margarin ve vanilya hariç tüm krema malzemesini tencereye alıp pürüzsüz olana dek karıştıralım ve pişirelim . Ocağın altını kapatıp vanilya ve margarini de ekleyelim . ve arada karıştırarak soğutalım .
Diğer yanda Milföy hamurlarının her birini dörde bölüp 4 er adet küçük kare hamurlar elde edelim . Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip 180 derece fırına koyalım . Yani 4 adet hamurdan 16 adet küçük parça elde etmiş olacağız.
hamurlar kabarıp üstleri hafif kızarınca fırını kapatalım ve soğumaya bırakalım . Her bir parçayı hafifçe kırmadan ortadan
ikiye ayıralım, arasına kremadan sürelim. Üzerine pudra şekeri , buyrun
size milföy pastaaa .. Afiyetle ve mutlulukla ...
Milföy Pasta Nasıl Yapılır
Çok seviyorum bende. Tavuk göğüslü milföy tatlısı var bendede fakat amcamın kızı yazmıştı.. Bende yapsam iyi olacak artık. :) ellerine sağlık
YanıtlaSilyapalım bir ara yeniden o zamannn :)
Silçok hoş ellerine sağlık bloğun hayırlı olsun sevgiler :)
YanıtlaSilteşekkür ederiiimmm :)
SilÇok güzel görünüyor canım yaa..Bazen eşimde ister bende yaparım hem kolay ve pratik..
YanıtlaSilaynen , 10 dakikada kolayca ... teşekkürlerr ...
Sil