Aslında sadece vanilyalı puding yapacaktım ama aklıma deli fikirler , gözümün önünde portakallar. 5 dakikada bitecek puding , bir sürü dakika sonra bu hale geldi. Ve tabii bir sürü de bulaşık :(( Ama nasıl bir lezzet denemelisiniz ...
MALZEMELER :
Alt tabaka için :
- 2 su bardağı kadar ufalanmış kek veya herhangi bir çeşit bisküvi
- 1 kaşık yumuşak margarin
- yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
- 3-4 kaşık eritilmiş bitter çikolata
- portakal kabuğu rendesi
Orta tabaka için :
- 1 paket vanilyalı puding
- paket üzerindeki tarife göre süt
Üst tabaka için :
- 2 bardak portakal suyu
- 1 limon suyu
- yarım bardak toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
en üste krem şanti hazırlayıp , portakal dilimleriyle şekil verdim . Siz arzu ettiğiniz biçimde süsleyebilirsiniz .
Önce en alt tabakayı yapmak için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırıp servis yapacağımız kuplara bastırarark yerleştiriyoruz. Bu işlem sırasında kasenin kenarlarına bulaşırsa temiz bir peçeteyle silelim . Vanilyalı pudingi paket üzerinde belirtildiği şekilde pişirip kuplara paylaştırıyoruz. Buzdolabına kaldırıp biraz soğumalarını bekliyoruz. Bu arada üst tabaka için gerekli malzemeleri bir tencereye alıp koyulaşana kadar (puf-puf edene kadar deriz ya hani ) pişiriyoruz. Buzdolabındaki kuplara dikkatlice paylaştırıyoruz. Üzerini istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. 1-2 saat soğutup servis yapabilirsiniz. Afiyetle ve mutlulukla ...
0 yorum:
Yorum Gönder