Breaking News
Loading...
24 Ocak 2015 Cumartesi

Info Post

Bugün sömestr tatilinin ilk günü .. Minikler evde , Antalya'da hava kapalı , yağmur, fırtına ... Yavrulara çay partisi yapma zamanı ... 





MALZEMELER

Hamuru için ;

  • 150 gr. eritilmiş margarin
  • yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta akı 
  • 1 paket instant maya
  • 2 kaşık toz şeker
  • 1 kaşık mahlep
  • 1 kaşık sirke
  • tuz
  • aldığı kadar un


İç malzemesi için ;
  • Beyaz peynir 
  • maydonoz
  • (aslında istediğiniz malzemeyle doldurabilirsiniz.)


Üzerine sürmek için ;

  • 2 yumurta sarısı 
  • 1-2 kaşık galeta unu





HAZIRLANIŞI

Sıcağa yakın ısıdaki süte şekeri ekleyip karıştıralım ve hamuru yoğuracağımız kaseye alalım. Diğer malzemeler de oda sıcaklığında olsun . Un hariç diğer malzemeleri güzelce karıştıralım. Yavaş yavaş unu eklemeye başlayalım. Yumuşak ama ele yapışmaz kıvamda bir hamur elde edince kasenin ağzını kapatıp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım . Yaklaşık 45 dakika sonra hamurumuz epeyce kabaracaktır. İstediğiniz büyüklükte ve şekilde parçalar kopararak , iç malzemesini yerleştirip poğaçalarımızı hazırlayalım . Üzerine yumurta sarısı sürelim ve azar azar galeta unu serpelim . Fırını 150 dereceye ısıtıp kapatalım . Poğaçaları ısınmış ama kapalı fırında tepsi mayası için 10 dakika kadar bekletelim . Daha sonra fırını 180 dereceye ayarlayıp üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim . Ilık servis yapalım . Afiyetle ve mutlulukla ... 



0 yorum:

Yorum Gönder