Breaking News
Loading...
5 Ocak 2015 Pazartesi

Info Post





MALZEMELER :


  • 1 paket Teremyağ, eritilmiş ılımış
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 bardak ılık şekerli süt
  • 1 yumurta + 1 yumurtanın beyazı
  • 1 paket instant maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
  • İnce doğranmış bir tutam dereotu


İç harcı için ,


  • Çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin

Üzerine sürmek için ,

  • 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI :


Dereotu ve un hariç tüm hamur malzemelerini güzelce yoğurma kabında karıştıralım . Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim . Ele hafif yapışır. Dereotunu da ekleyip tekrar karıştıralım ve kabımızın ağzını kapatarak mayalanmaya bırakalım . Hamur iki katına çıkınca, yuvarlak parçalar yapıp içlerine zeytin dolduralım ve tepsimize dizelim . Bu arada fırınımızı 180 dereceye ısıtalım . Tüm hamur bitince yumurta sarısı-zeytinyağ karışımını fırçayla poğaçalarımızın üzerine sürelim . Fırınımızı kapatıp tepsiyi biraz fırın içinde bekletelim , poğaçalarımız kabarınca fırınımızı tekrar açalım ve üzerileri kızarana kadar pişirelim . Afiyetle ve mutlulukla ..


0 yorum:

Yorum Gönder