- 1 paket Teremyağ, eritilmiş ılımış
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 1 bardak ılık şekerli süt
- 1 yumurta + 1 yumurtanın beyazı
- 1 paket instant maya
- Tuz
- Aldığı kadar un
- İnce doğranmış bir tutam dereotu
İç harcı için ,
- Çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
Üzerine sürmek için ,
- 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI :
Dereotu ve un hariç tüm hamur malzemelerini güzelce yoğurma kabında karıştıralım . Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim . Ele hafif yapışır. Dereotunu da ekleyip tekrar karıştıralım ve kabımızın ağzını kapatarak mayalanmaya bırakalım . Hamur iki katına çıkınca, yuvarlak parçalar yapıp içlerine zeytin dolduralım ve tepsimize dizelim . Bu arada fırınımızı 180 dereceye ısıtalım . Tüm hamur bitince yumurta sarısı-zeytinyağ karışımını fırçayla poğaçalarımızın üzerine sürelim . Fırınımızı kapatıp tepsiyi biraz fırın içinde bekletelim , poğaçalarımız kabarınca fırınımızı tekrar açalım ve üzerileri kızarana kadar pişirelim . Afiyetle ve mutlulukla ..
0 yorum:
Yorum Gönder