Yakınlarım çok iyi bilirler, köftenin her türü başımın tacıdır. Türlü türlü köfteler yaparım ama Kıbrıs köftesini ilk defa denedim , Emin olun son olmayacak ..
MALZEMELER
- 500 gr dana-kuzu karışık kıyma
- 2 küçük soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 2 orta boy patates
- 2 kaşık galeta unu veya ekmek kırıntısı
- bir tutam maydanoz
- tuz
- karabiber
- sumak
- kimyon
- pul biber
- köfteleri bulamak için az miktarda un
- kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Önce soğan , maydanoz ve sarımsağı çok ince kıyıyoruz. Patatesleri soyup rendeliyoruz. Çukur bir kasede tüm malzemeyi karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. Ben köftelere özellikle sumak eklerim. Yıllar önce köftesini çok beğendiğim bir ustamızdan öğrenmiştim . Ve tabii sarımsak. Ev tipi köftelerin olmazsa olmazı bence .. Yoğurduğumuz harcın ağzını kapatıp mümkünse yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Tavamızda kızartma yağını kızdırıp yuvarlak-yassı şekil verdiğimiz köfteleri önce una buluyoruz, daha sonra da dikkatlice yağa bırakıyoruz. Fazla harlı olmayan bir ateşte arkalı-önlü kızartıyoruz. Sıcak sıcak , ızgara edilmiş domates biberle servis yapabilirsiniz . Afiyetle ve mutlulukla ..
0 yorum:
Yorum Gönder