Breaking News
Loading...
16 Ekim 2015 Cuma

Info Post


Hani arada her şeyden sıkılırsınız da bir değişiklik olsa dersiniz ya işte bu tarif de öyle biz zamanda ortaya çıktı. Aslında bu köz patlıcanlı harcı ravioli yaparken dolgu olarak kullanırım ama öyle lezzetli bir şey ki, bazen böreğe bile koyduğum oluyor. Bu sefer de şehriyeli bir pilavın üzerine döktüm. 



Malzemeler

2 adet közlenmiş patlıcan
1 adet ay şeklinde doğranmış kuru soğan
2-3 yemek kaşığı ezilmiş ezine peynir
yarım çay bardağı zeytinyağ
tuz (ben bu sefer  Dr.Salt (sıvı tuz) kullandım )
karabiber

yarım paket arpa şehriye
haşlamak için sıcak su 

süslemek için maydanoz ve kapya biber dilimleri


Hazırlanışı 

Ocak üzerinde iki adet patlıcanı çevirerek közleyelim. Fırında yapan hanımlar da var ama ben ocak kirletme pahasına o köz-yanık tadı almak istiyorum :)) Patlıcanları her tarafı közlenince ocaktan alır almaz bir poşet içine alır ve 10 dakika bekletirseniz kabukları çok kolay soyulacaktır. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını temizledikten sonra fındık büyüklüğünde doğrayalım. Tavaya zeytinyağını alıp ay şeklinde doğradığımız kuru soğanı kavuralım. Patlıcanı , tuzu ve karabiberi de katalım . En son peyniri ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım. Diğer yanda şehriyeyi makarna yapar gibi tuzlu kaynayan suya ekleyip haşlayalım. Yumuşayınca süzgeçe alıp üzerinden soğuk su geçirelim ve erimiş tereyağı olan tencereye alalım. Bir miktar tuz ekleyip, 2 dakika karıştıralım. Servis tabağına şehriyeyi alıp üzerine patlıcanlı harçtan dökelim. Maydanoz ve dilimlenmiş kapya biberle süsleyelim. Afiyetle ...  

6 yorum:

  1. Merhabalar, köz patlıcan soslu şehriye pilavınız çok leziz ve iştah açıcı olmuş.Ellerinize sağlık.

    Hayırlı hafta sonları inşaallah.

    YanıtlaSil
  2. Patlıcan varsa harikadir. Eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. dimii , patlıcanın olduğu her yemeğe varımmm :)) çok teşekkürlerr ..

    YanıtlaSil
  4. köz patlıcan olurda lezzetli olmaz mı ? Şehriye pilavını çok severiz. ayrıca sıvı tuz da ilginç doğrusu.afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  5. Patlıcan hem de közlenmiş ee daha ne olsun, ellerine sağlık Mutlu Bademcim... :)

    YanıtlaSil
  6. Patlıcanlı tarifler her zaman favorimdir.Helede közlenmişi... :) eline saglık.

    YanıtlaSil