Pazarda görüp aşık olduğum mini minnacık lahanadan ne yapılır ki :)) baktım sarılacak gibi değil , değişik bişeyler olsun istedim.
MALZEMELER
- 1 küçük lahana (tencerenize bütün olarak sığacak boyutta)
- 500 gr. kuşbaşı dana eti
- 1 büyük kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 kaşık domates salça
- 1 kaşık biber salça
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- tuz
- karabiber
- pul biber
Ayrıca
- 1 kaşık domates salçası
- 2 bardak su
- tuz
HAZIRLANIŞI
Önce lahananın sap kısmını kapak gibi keselim. Dış kenarı 2 parmak kalıncaya kadar yavaş yavaş içini oyalım. Tencereye zeytinyağının yarısını ve kuşbaşı doğradığımız eti alalım. Harlı ateşte sık sık karıştırarak kavuralım. Kavurma sonunda eğer tam pişmemişse 1-2 bardak sıcak su ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Suyu çekilince soğan ve sarımsağı doğrayıp kavurmaya devam edelim. En son salçaları ekleyelim. Tuz ve baharatlarını da ilave edip kısa bir süre daha kavuralım . Lahanayı sığabileceği büyüklükte bir tencereye oturtalım. Hazırladığımız etli harcı içine dolduralım. kestiğimiz kapak kısmını üzerine kapatalım. 1 kaşık salçayı 1-2 bardak sıcak suda eritip lahananın üzerine gezdirelim, biraz da tuz serpelim. tencerenin ağzını sıkıca kapatıp yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirelim. Büyükçe bir tabağa alıp dilimler halinde porsiyonlara ayırıp sıcak servis yapalım. Afiyetle ve mutlulukla.
0 yorum:
Yorum Gönder