Breaking News
Loading...
21 Ocak 2015 Çarşamba

Info Post





MALZEMELER

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 damla limon suyu




HAZIRLANIŞI

Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş ılık suda 1 saat kadar bekletelim . Süzgece alıp akan su altında iyice yıkayalım . Süzülmeye bırakalım . Tencereye zeytinyağı alıp ısıtalım . Şehriyeyi ekleyip rengi kızarana dek kavuralım . Pirinci de ekleyip kavurmaya devam edelim . 
Pirinçler yapışmamaya ve renkleri parlamaya başladığında  2 kaşık tereyağı , 1,5 bardak suyu ve 2 damla limon suyunu ekleyelim . Kaynamaya başladığında ocağın altını en kısık duruma alıp ağzını kapatalım. 7-8 dakika sonra pilavın ortasına bir kaşık batırıp suyun çekip çekmediğini kontrol edelim , su çekmişse ocağın altını kapatıp tencerenin üstüne bir havlu kağıtla örtüp kapağını kapatıp pilavı dinlendirelim . 15 dakika kadar sonra havlu kağıdı alıp ezmeden hafifçe karıştırıp servis yapalım . Afiyetle ve mutlulukla ...



2 yorum:

  1. Bloğu çok beğendim. Hayırlı ve uğurlu olsun. Güzel güzel tarifleri bekliyoruz. Ellerine sağlık pilavd atavukd aye beni diyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol tatlım , en kısa zamanda yediririmm inşallahh ...

      Sil