Meşhur soğanlı yumurta .. İster kahvaltıda isterseniz öğle ve akşam yemeklerinizde yapabilirsiniz. Soğanlı yumurtanın çok güzel eski bir hikayesi vardır , bilenler bilir :))
Ben bu sefer biraz rendelenmiş havuç takviyesi yaptım ama orjinalinde sadece soğan var ..
MALZEMELER
- 4 yumurta
- 2-3 büyük kuru soğan
- 3-4 kaşık zeytinyağ
- 2 kaşık tereyağ
- tuz
- karabiber
- kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
Kuru soğanları ay şeklinde ince ince doğrayalım ve zeytinyağıyla birlikte tavaya alalım . Ocağın altını iyice kısıp arada karıştırarak uzun uzun kavuralım , ne kadar uzun sürerse o kadar lezzetli olur. Ben şimdiye kadar en uzun 1,5 saat civarında kavurdum ama dayanması, beklemesi zor :)) Soğan kavruldukça karamelleşmeye başlıyor, ve inanılmaz bir lezzete dönüşüyor. Tuzu da ekleyip iki dakika daha karıştıralım . Ayrı bir tavada tereyağını biraz kızdırılalım ve kırmızı toz biberi ekleyelim . Soğanların üzerine yumurtaları kırıp karabiberi serpelim, kızdırdığımız tereyağı da dökelim . Tavanın ağzını kapatıp beyazlar pişip de sarılar biraz çiğ kaldığında ocaktan alalım . Afiyetle ve mutlulukla ..
Bizim kahvaltılarımızın vazgeçilmezi ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkürlerrr.. :)
SilO kadar kavurmaya dayanabilir miyim bilmiyorum ama bu lezzeti çok merak ediyorum.
YanıtlaSilo kadar kavurmasanız da emin olun süper bir lezzet :)
SilEnnnn sevdiğim. . Ama ben yarım saat karamelize ettiriyorum.. bana bana yiyesim geldiiii.. kalkayım da yapayım :)
YanıtlaSilafiyet olsun canım :)
Sil