Yoğurdun tavuğa kattığı lezzete inanamıyacaksınız .
MALZEMELER
- 1 kg kadar parmak boyutunda kesilmiş tavuk parçaları
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 3 kaşık yoğurt
- 1 kaşık biber salçası
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- tuz
- karabiber
- acı pul biber
- farklı istenilen baharatlar ( Osmanlı baharatı denilen bir karışım var , ben genellikle bunu kullanıyorum . ayrıca kekikli-fesleğenli salata sosları için kullanılan toz karışımlar da katıyorum. )
HAZIRLANIŞI
Sos malzemelerinin hepsini karıştırdıktan sonra tavuk parçalarını içine atıyoruz. En az yarım saat bekletiyoruz. Yanmaz tavada sık sık karıştırarak kavurur gibi pişiriyoruz. Mangalda da pişirebilirsiniz. Afiyetle ve mutlulukla ..
iştahımızı açtı, akşama pişirsek mi :)
YanıtlaSilwww.elitstil.com
evetttt , hadi mutfağa gidiyoruz hemennn :)) sevgiler .
SilBende tavukların yumuşatmak için yoğurt kullanıyorum terbiyelerimde, hemde güzel kizarmasini sağlıyor.
YanıtlaSilEllerinize saglik
hem de o verdiği mayhoş tadı çok seviyorumm ... teşekkürler ...
YanıtlaSil