Breaking News
Loading...
1 Haziran 2016 Çarşamba

Info Post



Yakınlarım bilir beni, reçellik bütün meyveleri mevsiminde birer kg olacak şekilde poşetler buzluğa atarım, öyle kilolarca toplu reçel hiç yapmam. Bittikçe canımız ne isterse birer, ikişer çıkarır, taze taze reçeller pişiririm. Geçen akşam eşim bir kasa kayısıyla gelince hemen 2 kg ayırıp kalanını yine buzluğa gönderdim. Özlemişiz kayısı reçelini, hemen tazecik pişti, daha sıcak bile. Çok kısa sürede pişen reçelimizin tarifine gelince...

Malzemeler :
2 kg taze kayısı
1,750 kg toz şeker
1 limon suyu
2 su bardağı su

Hazırlanışı :
Kayısıları güzelce yıkadıktan sonra  ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini ayıklayalım. Tencereye su ve şekeri alıp , koyu bir şerbet olana dek yaklaşık 20-25 dakika kaynatalım. Limon suyunu da ekleyelim ve 2 dakika sonra kayısıları tencereye alalım. Kayısılar hemen pişecek ve dağılmaya başlayacaktır, onun için en fazla 10-15 dakika pişmesi yeterli, ben biraz marmelata yakın reçel severim, hafiften dağılsın meyveler sorun yok :))  Arzu ederseniz, kayısı çekirdeklerini kırıp içlerini veya soyulmuş badem de ekleyebilirsiniz. Ben unutmuşum bu sefer. Reçeli ocaktan alıp isterseniz hemen kavanozlara doldurup sıkıca kapayıp kapaklarını saklayabilirsiniz. Ya da dayanamayıp, hemen iki dilim kızarmış ekmeğe incecik bir tereyağ üstüne iki yarım kayısı tanesi :)) afiyetle efendimm... 


0 yorum:

Yorum Gönder