Çocukluğumda rahmetli anneciğimin en çok yaptığı yemeklerden, bana da ilk öğrettiklerinden biri . Hem çorba gibi, hem ana yemek gibi.
MALZEMELER
köfte için :
- 250 gr. kıyma
- 1 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 avuç pirinç
- 1 kaşık galeta unu
- 1 yumurtanın beyazı
- tuz
- karabiber
- kimyon
- ince doğranmış maydanoz
köfteleri bulamak için 1 kaşık un
1 kaşık tereyağ
2 kaşık sıvıyağ
6 bardak su
tuz
terbiyesi için :
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık yoğurt
- 1 kaşık un
- 1 limon suyu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle soğan ve sarımsakları rendeleyip tüm köfte malzemelerini bir kaseye alıp yoğuralım. Yayvan bir tabağa 1 kaşık un koyalım . Köfte harcımızı fındıktan biraz büyük toplar halinde yuvarlayalım ve un koyduğumuz tabağa alalım . Arada tabağı hafif sallayıp unun köfteleri bulamasını sağlayalım . Yemeğimizi pişireceğimiz tencerede tereyağı eritelim, sıvıyağ, tuz ve suyu ekleyelim , su kaynayınca ocağın altını kısıp una buladığımız köfteleri dikkatlice tencereye tek tek bırakalım . Arada nazikçe karıştırıp, 10-15 dakika pişirelim . Küçük bir kasede terbiyesi için gerekli malzemeleri iyice çırpalım. Tencerede pişen köftelerin suyundan yavaş yavaş birkaç kaşık terbiyenin üzerine döküp karıştıralım . Ve en son bu karışımı yine yavaş yavaş tencereye dökelim . Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım . Biz bu yemeği fazla sulu sevmiyoruz. Ama arzu eden su miktarını arttırıp daha çorbamsı yapabilir. Maydanoz serpip servis yapalım . Afiyetle ve mutlulukla ..
Ben bunu bu şekil de mutlaka yapmalıyım. . Yaptığımız tavuklu çorbasının köftelisi.. Ama çok hoş görünüyor. . Eline sağlık ablcmm..
YanıtlaSil