MALZEMELER
- 1 kg. kabak
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- tuz
- karabiber
- 4-5 kaşık sarımsaklı yoğurt
- 2 kaşık mayonez
- bir tutam ince doğranmış dereotu
- küçük bir kase doğranmış ceviz
Kabakları yıkayıp irice rendeliyoruz. Üzerine biraz tuz serpip iki dakika bekliyoruz. Suyunu sıkarak tenceremize alıyoruz. Zeytinyağında harlı ateşte kavuruyoruz. Çok fazla pişmesin , biraz dişe gelsin . Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Üzerine ince doğranmış dereotu, iri kıyılmış ceviz, sarımsaklı yoğurt, tuz, karabiber ve 2 kaşık da mayonez ekleyip fazla ezmeden güzelce karıştırıyoruz. Afiyetle ve mutlulukla ...
0 yorum:
Yorum Gönder