Breaking News
Loading...
6 Ocak 2015 Salı

Info Post





MALZEMELER

  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yumuşak Teremyağ
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt


iç malzemesi

  • 3 adet uzun sosis
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • yarım kavanoz konserve garnitür
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kekik


HAZIRLANIŞI

Önce iç malzememizi hazırlayalım . Sosisleri, sivri biber ve domatesimizi küpler halinde doğrayıp bir kaseye alalım . (isterseniz sosisleri çok az zeytinyağ ile soteleyebilirsiniz. ) üzerine süzdüğümüz konserve garnitür ve diğer tüm baharatları da ekleyerek karıştıralım . 
Bir kasede yumurta , yoğurt ve yağlarımızı iyice çırpalım . Ben kelepçeli kek kalıbımı kullandım bu sefer. Küçük bir fırın kabını yağlayıp yufkamızın bir tanesini serelim , İlkinin kenarları kabın dışında kalsın . Üzerine yumurtalı sosumuzdan bir kısmını dökelim . İkinci yufkamızı da bu sefer buruşturarak yerleştirelim .İkinci yufkanın üzerine önce sosisli iç malzememizi heryerine gelecek şekilde yayalım , sonra yine yumurtalı sostan gezdirelim . Üçüncü yufkamızı da buruşturarak yerleştirelim ve yine sos dökelim . Kabın dışında kalan en alttaki yufkanın kenarlarını da üzerine kapatıp, yumurtalı sosun kalanını gezdirelim . 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim . Sıcak servis yapalım . Afiyetle ve mutlulukla ..


0 yorum:

Yorum Gönder