MALZEMELER
- 1 çay bardağı haşlanmış pirinç (önceden kalmış pirinç pilavınız varsa onu da kullanabilirsiniz)
- 3 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt kullanacaksanız yarısı kadar yeterli olacaktır)
- 1 yumurta
- 1 kaşık un
- tuz
üzerine ;
- 2 kaşık tereyağ
- kuru nane
- pul biber
HAZIRLANIŞI
Eğer bir gün önceden kalan pirinç pilavınız varsa değerlendirebilirsiniz. Yoksa 1 çay bardağı haşlanmış pirinç yeterli olacaktır. 3 su bardağı yoğurdu ( eğer süzme yoğurt kullanacaksanız yarısı kadar) 1 adet yumurta , tuz ve 1 kaşık un ile çırpalım . Tencerede bol suda pirinci haşlayalım , haşlanmış pirincin sıcak suyundan azar azar yoğurtlu karışıma ekleyerek yoğurdun kesilmesini önleyelim. Hepsini birleştirince kısık ateşte arada karıştırarak kaynamaya bırakalım. 10 dakika içinde çorbamız hazır. Üzerine tereyağda nane ve az pul biber yakalım . Afiyetle ve mutlulukla ...
0 yorum:
Yorum Gönder