Breaking News
Loading...
11 Ocak 2015 Pazar

Info Post



MALZEMELER :

Hamuru için ;

  • 1 su bardağı sıcağa yakın süt
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • tuz
  • 1 paket instant maya
  • aldığı kadar un  (yaklaşık 5 bardak kadar )

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Un miktarını ayarlayabilirsiniz buna göre. 

İç malzemesi için :

  • 250 gr kıyma
  • 2 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 kaşık salça
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • bir tutam maydanoz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ

Sebzeleri çok minik doğrayıp tüm iç malzemesini karıştıralım ve bir kenarda dinlendirelim . 


HAZIRLANIŞI :

Hamur malzemelerini karıştırıp, yumuşak bir kıvamda olana kadar yoğuralım ve kabın ağzını kapatıp kabarana kadar mayalandıralım . Daha sonra istediğiniz boyutta parçalar koparıp merdaneyle yarım cm kalınlığında açalım. Hazırladığımız içten kaşıkla yayarak üzerine yerleştirelim. kenarlarını kıvıralım. Yumurta ve zeytinyağ karışımından kenar hamurların üzerine sürelim . 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim . Arzu ederseniz fırından çıkar çıkmaz üzerine hafif tereyağ sürebilirsiniz. Afiyetle ve mutlulukla ... 



0 yorum:

Yorum Gönder