Vişneli Tatlı
İrmik Tatlısı
Vişneli İrmik Tatlısı Malzemeleri
Vişneli kat için
- 1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne (donmuş olabilir)
- 4-5 kaşık şeker
- 2 kaşık mısır nişastası
- 2,5 su bardağı su
Sütlü kat için
- 3 bardak süt
- 4 kaşık irmik
- 5-6 kaşık şeker
- 1 kaşık margarin
- 1 çay kaşığı vanilya
Vişneli İrmik Tatlısı Hazırlanışı :
Öncelikle vişne, şeker ve suyu tencereye alalım ve kaynamasını bekleyelim. 4-5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğutalım . İçinden vişneleri süzerek alalım ve soğuk şerbete nişastayı ekleyip karıştıralım . Kıvamı koyulaşınca ocağı kapatalım ve istediğiniz şekildeki muffin kalıplarının yarısına kadar dolacak şekilde paylaştıralım . (Bu işlemi hazır vişne suyuyla da yapabilirsiniz. O zaman direkt 2 bardak vişne suyuna nişasta ve şekeri ekleyip pişirebilirsiniz. ) Kalıplarımızı buzdolabına kaldıralım ve sütlü kısmı yapalım . İrmik , süt ve şekeri karıştırıp pişirelim . Koyulaşınca ocaktan indirip margarin ve vanilyayı ekleyelim . Ilıyınca kalıparın üzerini sütlü karışımla dolduralım . ve tekrar buzdolabında soğutalım . İsterseniz yine vişneli sosla isterseniz çeşitli kuruyemişlerle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyetle ve mutlulukla ..
Nefis görünüyor ablam.. eline sağlık.. hem pratik hem lezzetli.. tam bana göre..
YanıtlaSilben de Meyveli her tatlıya bayılıyorumm Haticemmm :)
YanıtlaSilSunumu çok şık olmuş silikon kalıplardada yapmak harika bir fikirmiş
YanıtlaSilteşekkürlerrr, :))
SilEllerine saglik canim.. birde tadina bakabilseydim :)
YanıtlaSilinşallah o günler de olur Filiz hanımcığımmm :))
SilGörüntü beni ye diyor ... Harika...
YanıtlaSilEllerinize saglik...
teşekkürlerrr :)))
SilVişneli irmik tatlısı harika görünüyor.Ellerinize sağlık :))
YanıtlaSilteşekkür ederimm :)
Sileline sağlı ablacım afiyet olsun size
YanıtlaSilsağol tatlım ... öptüm seni ..
SilBen yemiş olarak çok hafif olduğunu söylemedne edemeyeceğim. Sosu ile harika irmik tatlısı ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet olsun canımcımm :)
Sil