Breaking News
Loading...
18 Ocak 2015 Pazar

Info Post



Hep aynı olmasın dedim, hani arada farklılık gerek. Bir de hemen şöyle kahvaltıya çay demlenene kadar hazırlanacak kadar çabuk ve basit .. 



MALZEMELER

  • 1 elma
  • 1 armut
  • 1 ayva
  • 1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
  • 500 gr toz şeker
  • yarım limon suyu


HAZIRLANIŞI

Elma , armut ve ayvayı kabuklarını soyup, çekirdek kısımlarını temizleyelim ve minik küpler halinde doğrayalım. Portakalın suyunu sıkalım , kabuklarından biraz rendeleyelim . tencereye portakal suyu ile şekeri koyalım ve ocağın altını açalım. şeker eriyince doğradığımız meyveleri ekleyelim. yaklaşık 10 dakika harlı ateşte arada karıştırarak pişirelim . Normalde renk epey açık oluyor, ben biraz renklensin diye önceden evde olan vişne reçelinin suyundan 2-3 kaşık ekledim. En son yarım limon suyunu ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip 2 dakika sonra altını kapatalım ve soğumaya bırakalım . Afiyetle ve mutlulukla ... 






0 yorum:

Yorum Gönder