Dün eşimle pazar alışverişinde minnacık lahanaları görüp , aynı anda alalım dedikten sonra, bugünkü akşam yemeğimizin başka birşey olması beklenemezdi herhalde ....
MALZEMELER
- 1 küçük boy sarmalık lahana
- 200 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 domates
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 1 küçük çay bardağı pirinç
- 1 kaşık tereyağ
- 3-4 kaşık zeytinyağ
- yarım bardak su
- tuz
- ince kıyılmış maydanoz
- karabiber
- pul biber
- kimyon
- kuru nane
HAZIRLANIŞI
Lahanayı yıkadıktan sonra hafif yumuşayana dek haşlayalım . Süzgeçe alıp soğutalım , o arada içini hazırlayalım . Soğan ve sarımsakları , domatesleri küçük küçük doğrayalım . Bir kasede tüm iç malzemesini ( yarım bardak su ve yağlar da dahil ) kaşıkla karıştıralım . Lahana yapraklarının durumuna göre ister sarma şeklince isterseniz muska şeklinde sarıp tencereye dizelim . 1 bardak kadar su ve 2 kaşık zeytinyağı ekleyip sarmaların üzerine bir tabak kapatalım . İsteyen üzerine biraz daha salça katabilir. Ben salçası fazla olduğunda pek sevmiyorum , onun için eklemedim . Kısık ateşte yarım saat kadar pişirelim . Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyetle ...
Of... bayılırım. . Gelirken yoğurt getireyim mi? ♥♥♥♥
YanıtlaSilyoğurt da var Haticeciğimmm, sen gel yeterrr ... :)
Silçok iştah açıcı görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkürler .... :)
SilLahana sarmasını çok severrim ben, elinize sağlık:;)
YanıtlaSilteşekkürler :)
Silhele birde acılı ise bayılırım :) çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilayyy acılı tabii , çok yakışıyorrr :))
SilGörüntü beni bende aldı ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilwww.gonuluncelezzetler.com
çok teşekkürlerr :)
SilÇok lezzetli görünüyor. Elinize sağlık
YanıtlaSilteşekkürlerr ...
SilLahana dolmasını sevmeyen var mı acaba.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilaslında etli yaprağı her zaman tercih ederim ama eşim bunu daha çok seviyor ... teşekkür ederim ...
Silolmadı şimdi bu saatte :) bir tabak ta bana göndereydin iyiydi ;) aç gelen evin erkeklerine kuracak olduğum basit sofrada baş köşede yerini almış olurdu :)))
YanıtlaSilafiyet şeker olsun.
:)) çok teşekkürlerr ..
SilHer türlü dolmaya bayılıyorum. Lahana sarması olsa da yesem. Nasıl da canım çekti.
YanıtlaSilteşekkür ederim .. sevgiler ..
SilLahanayı koruk ekşisiyle pişirince ayrı lezzette olur. Ben dereotunu da bol koyarım. Elinize sağlık.
YanıtlaSilben etli dolmalara pek ekşi koymuyorum ama denerim tabii.. bu sefer de dereotum kalmamış, onun için bunda yok ... teşekkürlerr ...
SilEllerine saglık canım
YanıtlaSilteşekkürlerr :)
SilÇok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürlerrr :)
Silellerine sağlık çok güzel görünüyor bayılırım lahana sarmaya :)
YanıtlaSilevet , bizim evde de ssevilirr.. :))
SilDolma nefis bir yemektir bayilırım ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederimm ... :)
SilEllerinize saglik.. Bizim evin favori yemeklerindendir.. Fakat annem benden daha guzel yapiyor :)
YanıtlaSilanneler her zaman en güzelini yaparlar değil mi :))
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
Sil