Bu sefer yaprak sarmayı öyle fıstıklı , üzümlü yapmadım . Biraz acılar, biraz ekşiler falan filannn ... Ama bayıldık tek kelimeyle...
Yazdan asma yaprağını temizleyip , yıkayıp tuzsuz haşlıyorum . Soğuyunca poşetleyip buzluğa kaldırıyorum . Taze koparılmış gibi lezzetini aynen koruyor.
MALZEMELER
- yarım kg. asma yaprağı , haşlanmış
- 2 büyük kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- yarım su bardağı zeytinyağ
- 1 bardak pirinç
- 1 kaşık domates salçası
- yarım limon suyu
- tuz
- karabiber
- kuru nane
- tarçın
- sumak
- pul biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- maydanoz
- dereotu
HAZIRLANIŞI
Benim yapraklarım yazdan buzluğa koyduklarımdan ... Birkaç saat önce buzluktan çıkardım poşeti, kendi halinde çözüldüler .
Soğanı ay şeklinde doğrayıp zeytinyağda kavuralım , sarımsağı ve salçayı ekleyelim . Baharat miktarları ağız tadınıza göre değişebilir, onun için miktar yazmıyorum . Pirinci, baharatları ve tuzu da ekleyip yavaş yavaş bir süre daha kavuralım . bardak kadar su ekleyip tencerenin ağzını kapatalım , kısık ateşte sarma içini hafifçe pişirelim . Ocaktan alınca biraz dinlendirelim . Yaprakları istediğimiz boyutta saralım . Tencereye düzgünce dizelim . Üzerine az zeytinyağ gezdirelim ve 1 bardak kadar su ekleyelim . Tencerenin kapağını kapatıp , kısık ateşte pişirelim . Suyunu çekince kapağını açmadan soğutalım . Eğer tencerenin kapağını açık bırakırsanız, soğuma sırasında yapraklarınız kararır. İster limonla isterseniz de sarımsaklı yoğurtla servis yapalım . Afiyetle ve mutlulukla ...
Ayyyy ayyy ayyyy vallahi gelip dalasım var. Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilne diyordukk , diyeti sonlandırırrr
SilEllerinize sağlık
Yaprak sarmasını çokkk seviyorum ve acılı olmasıda şahane 
YanıtlaSilteşekkür ederimmm
SilClick to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.