Breaking News
Loading...
24 Ocak 2015 Cumartesi






MALZEMELER

  • 500 gr mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • yarım kaşık domates salçası
  • 4-5 kaşık zeytinyağ
  • tuz
  • karabiber





HAZIRLANIŞI

Mantarları akan su altında temizleyelim ve bir süzgece alalım. Tavaya zeytinyağı ile birlikte  dörde böldüğümüz mantarları alıp harlı ateşte kavuralım. Biraz su salıp çekecektir, kısık ateşte yaparsanız daha çok suyu çıkar , lezzetsiz olabilir. Suyu çekince küçük doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri de ekleyelim. Birlikte biraz daha kavurup domatesi ve salçayı da tavaya koyup kavurmaya devam edelim . Yaz domatesiyle pişirirsek salçaya gerek kalmaz. En son tuz ve karabiberi de ekleyelim . Suyunu çekince yemeğimiz servise hazırdır. Afiyetle ve mutlulukla ... 

0 yorum:

Yorum Gönder