Breaking News
Loading...
13 Ocak 2015 Salı




Maalesef tüm " pirinç şişmanlatır " söylemlerine karşı ; itiraf ediyorum : ben pirinç pilavını çoook seviyorum , her türlüsünü ... Ama en çok iki favorım var . Domatesli Pilav ve Patlıcanlı Pilav. Domatesli Pilav tarifini yazın güzel domatesler çıktığında vereyim . gelelim bu güzelliğe. 





MALZEMELER

1 su bardağı pirinç
3 adet patlıcan
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
3 sivri biber
3 domates
tuz
karabiber
yarım çay bardağı zeytinyağ

ayrıca patlıcanları kızartmak için zeytinyağ


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp  kızartıyoruz, kağıt havlu üzerine alıyoruz. Tenceremize sırasıyla ay şeklinde doğranmış soğanı ve sarımsağı , zeytinyağı alıyoruz, kavrulunca içine halka halka doğranmış sivri biber ve domatesleri de ekliyoruz. Tuzunu karabiberini de koyduktan sonra 1,5 bardak suyu ekleyip kaynatıyoruz. Daha önceden ıslattığımız ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci ve kızarmış patlıcanları da ekleyip altını kısıyoruz. suyunu çekince ocağın altını kapatıyoruz ve üzerine kağıt havlu koyup kapağı kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Afiyetle ve mutlulukla ....

0 yorum:

Yorum Gönder