Breaking News
Loading...
18 Şubat 2015 Çarşamba



Bu aralar reçele takmış durumdayım ... İki tanecik meyveden bile bir kase de olsa reçel yapıyorum .. Bu mandalinacıkların tadını eşim pek sevmedi, ben de dedim reçel reçel reçellll  :)


MALZEMELER

  • 1 kg. mandalina
  • 750 gr. toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu



HAZIRLANIŞI

Mandalinaların kabuklarını soyalım , dilimlere ayıralım . Beyaz iplikli kısımları tamamiyle temizleyelim. Temizlenmiş mandalina dilimlerini şekerle birlikte tencereye alalım , hiç su koymadan orta ateşte pişirelim. Yaklaşık 15-20 dakikada kıvama gelecektir. Limon suyunu da ekleyip 2 dakika daha bekleyelim ve ocaktan alalım . Afiyetle ve mutlulukla ...




26 yorum:

  1. Mandalina reçeli denemedim hiç merak ettim doğrusu..

    YanıtlaSil
  2. Bende merak ettim şimdi tadını.

    YanıtlaSil
  3. Denemedim ama mandalina sevdiğim için tadı güzel gibi geldi ;) Eline sağlık. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık,bütününü denedim çok güzel oluyor bu şeklinide denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bende denemedim ama nefis gözüküyor.Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Tam zamanı geç kalmadan denemeli.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık,afiyet olsun

    YanıtlaSil
  8. Bayılırım mandalina ya.. reçelini düşünemiyorum.. fresh bir lezzettir eminim.. eline sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  9. Aslında gerçekten kavanoz kavanoz yapmak şart değil. Az az da yapılabilir reçeller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben her meyveden en fazla 1 er kg. yapıyorum , ne bozulma derdi oluyor, ne şekerlenme. zaten bitiveriyor. hem de sürekli aynı şeyi yememiş oluyoruz. Buzluğumda 1er kg.lık çilekler vişneler erikler olur hep , taze taze reçel yapmak için ... kesinlikle tavsiye ederimm...

      Sil
  10. teşekkür ederimm arkadaşlarımm ...

    YanıtlaSil
  11. Evde iki kişiyiz ama reçel dayanmıyor bize.Ellerinize sağlık. Afiyetle yiyin.

    YanıtlaSil
  12. Mersinde doğdum büyüdüm , portakal mandalina bahçelerine evim 100 mt uzaklıktaydı. Şuan Ankaradayım o burnumdaki kokuyu bir türlü bulmaıyorum. Turunçgiller her zaman dikkatimi çekmiştir. Mandalina Reçeli nasılda güzel duruyor , çokta marifetlisiniz.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de 40 sene Ankara'da yaşadım , şimdi Antalya'dayım , mart aylarında o yeni açan portakal çiçeklerinin kokusu yayılıyor ya sokaklara, bayılıyorummm... çok teşekkürler, marifet değil de yılların birikimi diyelimm ... sevgiler ..

      Sil
  13. Ben de mesela kavanoz kavanoz oluyor genelde ama kimi zaman yiyemiyoruz. Kalıyor uzun süre.

    YanıtlaSil
  14. Portakal,mandalina turunç reçelleri gerçekten kendine has bir tadı ve güzelliği var.Çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. Hiç denemedim ilginç görünüyo ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. ohh ohh ne güzel bir lezzetttir ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  17. Bizim evde de reçel çok tüketilmediği için az az yapıyorum, eminim süper bir lezzet olmuştur...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Bizim evde reçel pek tüketilmediği için ben de az az yapıyorum... Eminim çok güzel bir lezzettir, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  19. Valla reçel olsun da neden olursa olsun :)
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  20. çok teşekkürlerr :) sevgiler .

    YanıtlaSil
  21. Ben de biraz değişik tatlar denemek, biraz da arşivimde bulunması için az miktarda da olsa aklıma gelen her şeyden reçeller yapıyorum. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan sürekli vişne-çilekten sıkılıyor doğrusu :) çok teşekkürler ..

      Sil
  22. Çok güzel görünüyor, bende deniycem.

    YanıtlaSil