Breaking News
Loading...
13 Ocak 2015 Salı





MALZEMELER

  • yarım kg. ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • bir avuç kadar ufalanmış tulum peyniri-veya arzu ettiğiniz başka bir peynir
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 kaşık yoğurt
  • 2-3 kaşık beşamel sos
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber


HAZIRLANIŞI

Ispanağı iyice yıkayıp suyu süzülünce doğrayalım , soğanı da minik küpler halinde doğrayalım . Tavada harlı ateşte önce soğanları ardından da ıspanakları kavuralım . Tuz ve karabiberi de ilave edelim . Suyu çekilince ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım . Tamamiyle soğuyunca diğer malzemelerle karıştıralım . 
Beşamel sos için 1 kaşık una 1-2 kaşık zeytinyağ ekleyip kavuralım. un kokusu gidince yarım bardak kadar süt ekleyelim ve biraz da tuz-karabiber tabii. Puf puf edince sosunuz hazırdır. 
Afiyetle ve mutlulukla ...


0 yorum:

Yorum Gönder