Breaking News
Loading...
8 Şubat 2015 Pazar



İki gündür gözümle beynim arkadaş olmuş, bana tuzak kuruyorlar. Beynimden bişeyler geçiyor , gözümde canlanıyor. Malum hergün düşünürüz ne pişirsek diye, yine böyle durumdayken gözümün önünde böyle bir tabak oluşuverdi. Uydurdum ki ne uydurdum , ama sonuççç .... Daha önce niye böyle uydurmamışım ... Nefis oldu nefisss.... Haydi kolları sıvayalımm ... Doğru mutfağa ...





MALZEMELER

  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
  • 1,5 su bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 küçük kuru soğan
  • yarımşar renkli dolmalık biberler ( kırmızı , sarı, yeşil )
  • zeytinyağ
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • başka istediğiniz baharatlardan da ekleyebilirsiniz
  • süslemek için bir küçük domates
  • maydanoz


HAZIRLANIŞI

Öncelikle tencereye tavuk göğsünü , birkaç parçaya bölünmüş küçük soğanı , biraz tuzu ve 3-4 bardak suyu koyalım . Yenilecek kıvama gelene dek haşlansın. Başka bir tencerede 3-4 kaşık zeytinyağ ile birlikte tel şehriyeyi koyup altın rengi olana dek kavuralım . Üzerine tavuk haşladığımız sudan 2 bardak ilave edelim , Biraz tuz da gerekebilir. Ocağın altını kısıp pilav gibi pişirelim . Bu sırada bir tavaya 2 kaşık zeytinyağ dökelim ve ay şeklinde doğradığımız biberleri biraz tuz ve baharat katkısıyla soteleyelim. 1-2 dakika sonra iri halkalar halinde kestiğimiz büyük bir kuru soğanı da ekleyelim . Nazikçe karıştırarak yada tavayı sallayarak çevirelim . Biberler ve soğanlar kızardıktan sonra bir tabağa alalım ve aynı tavaya parmak boyunda kestiğimiz haşlanmış tavuk etlerini alalım . Biraz daha zeytinyağ gezdirebilirsiniz. Tavuğa da ayrıca tuz ve baharat ekleyelim . Tavuklar kızarmaya yakın dilimlediğimiz domatesleri de içine atalım , 2 dakika daha çevirdikten sonra ocağın altını kapatalım . Şehriye pilavını biraz havalandırarak karıştıralım ve içine soğan-biber karışımını ekleyelim . servis tabağına alıp üzerine tavuk ve domatesleri de dizelim . Maydanozla süsleyelim . 



26 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Ben denersem tavuğun göğüs dışındaki bir etini tercih ederim. Göğüs eti yağsız olduğu için bana yavan geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız, yalnız bu yemekte her malzeme yağla kavrulduğu için pek yavan olmadı. ama özellikle but kısmının lezzeti göğüste yok tabii. teşekkürler ...

      Sil
  2. Kavrulma kokusunu duyar gibi oldum, öyle güzel anlatmışsınız, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok renkli bir tabak ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Lokanta menüsü gibi çok şık olmuş ayol. :))) Gözalıcı rengarenk ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa ben de tam bunu hayal etmiştim işteee... teşekkürlerr ...

      Sil
  5. renkli bir sunum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık çağla ablacığım afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım ... beraber olsun inşallah ..

      Sil
  7. Renkler bile iştah açıyor. Lezzeti harika dır eminim
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani zaten soğanın köz gibi tadı herşeye bedel .. teşekkürlerr ...

      Sil
  8. Ah yeselerde bende yapsam.. Soslu makarnaları, pilavları çok seviyorum.. Hele hele sulıu bırakınca hafif bayılırım. Afiyet şeker olsun size. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen geldiğinde bundan sonra böyle şeyler yapayım canımcımmm ...

      Sil
  9. Rengarenk ne güzel bi şey olmuş:))))

    YanıtlaSil
  10. İyi ki uydurmuşsunuz :-)Sayenizde böyle güzel bir tarife ulaştık..Görüntü süper :)Ellerinize sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık pilavınız harika tam bir öğün yemeği sevgiler bana da beklerim

    YanıtlaSil
  12. İşte böyle renkli görüntüler hem göze hem de mideye hitap ediyor. Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  13. Eminim cok lezzetli olmustur.. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  14. çok teşekkürler , sevgiler ..

    YanıtlaSil