Breaking News
Loading...
17 Ocak 2015 Cumartesi





MALZEMELER

  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 kaşık tereyağ
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • 2 kaşık domates salçası
  • tuz
  • karabiber
  • tavuk veya et suyu
  • limon suyu
  • maydanoz



HAZIRLANIŞI

Havuçları temizleyip rendeleyelim. Çorbayı pişireceğimiz tencereye zeytinyağ ile birlikte havuçları alalım ve 3-4 dakika kavuralım. Salçayı, tuzu, karabiberi ekleyip kavurmaya devam edelim . Yazın mevsiminde domatesle yapıldığında çok daha güzel oluyor. Çorbanın suyunu ve isterseniz limon suyunu ekleyelim . Su kaynayınca şehriyeyi de dökelim ve ara ara karıştırarak pişirelim . Tel şehriye çok çabuk pişiyor bilirsiniz. 5 dakikadan sonra tencereyi ocaktan alıp ağzını kapatalım. Servis yapacağımız zaman üzerine doğranmış maydanoz serpelim . Afiyetle ve mutlulukla ..

0 yorum:

Yorum Gönder