Breaking News
Loading...
7 Şubat 2015 Cumartesi




Buzdolabında bi dolu elmayla gözgöze geldiğimde bir düşünme , bir görüntü şeridi , bir şekil canlandı.. Biraz mayhoş bişey olmalı, ama hafif karamel tatmalı, çok fazla değil öyle, yanık yanık olmamalı.. Sonra kalın olmamalı, narince, incecik.. Tart mı , kek mi ? Bu kararı vermek  sadece 10 saniye sürdü. Tabii ki kek.. Hatta beyaz değil tam buğday unlu kek olmalı... İşlem tamam ... Düşünmek ortaya çıkarmanın %75 i bence... 
Hemen not düşmek isterim .. Ben 4 elmayla yaptım ama eğer denerseniz siz 5-6 elma kullanın , çok daha güzel olacağına eminimm... 




MALZEMELER

Elma katmanı için :
  • 4 elma
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım portakal suyu


Kek için :
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı süt
  • çeyrek su bardağı zeytinyağ
  • 2 kaşık nişasta
  • portakal kabuğu rendesi
  • yarım paket kabartma tozu
  • yarım paket vanilya
  • aldığı kadar tam buğday unu



 


HAZIRLANIŞI

Elmaları soyalım, çekirdek kısımlarını temizleyelim. İnce dilimler halinde doğrayalım . Teflon tavaya yarım bardak şekeri koyup orta ateşe alalım . Hiç karıştırmadan şekerin eriyip hafif karamel olmasını bekleyelim , kısık ateşte olursa yakmadan elde edebiliriz. Rengi hafif değişmeye başlayınca portakal suyunu ve elma dilimlerini tavaya dökelim . Yavaş yavaş karıştırarak, elmalar biraz yumuşayana dek pişirelim . Zaten bu sürede suyunu da çekecektir.  Kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdını yerleştirelim . Kenarlarını yağlayalım ..Elma dilimlerini kağıdın üzerine döşeyelim . Diğer tarafta Yumurta ve şekeri çırpıp sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim . Kek kıvamı aldığında kalıptaki elmaların üzerine dökelim . 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim . Çok ince bir kek olacağı için çabuk pişecektir. Üzeri kızarınca fırından alalım ve soğutalım . Servis yapacağımız tabağa ters çevirerek dikkatlice çıkaralım . Üzerine arzu ederseniz biraz tarçın ve pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyetle ve mutlulukla ... 






24 yorum:

  1. elmalı olan herşeye bayılırım bu da nefis görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Elmalılar güzeldir, ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  3. Elmaları kekin altına dizmek ters çevirin çok güzel görüntü vermiş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanki altta daha güzel oluyor. daha bir karamel gibi, biraz suluca ... teşekkür ettimm ...

      Sil
  4. ellerine sağlık Çağla ablacım

    YanıtlaSil
  5. Nefis gözüküyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Bende üzerine koyarak yapıyorum elmalı keki ve üzerine şeker serperek elma dilimlerinin. Sizinki de çok güzel olmuş elinize sağlık.
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de üstte elmalı çok yaparım , ama bundan sonra böyle devam edeceğim sanırım , çünkü elmaların tadı böyle inanılmaz güzel oldu .. teşekkürler ..

      Sil
  7. Elmalı her şeyi yerim ben. Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık ..Kısa sürede sevdiğin lezzeti çıkartmıştın ortaya.. Elmalı tadları bende çok seviyorum..Hele kek yumuşaksa harika ötesi.. AFİYETLER OLSUN..

    YanıtlaSil
  9. kokusu bile bir baka oluyor elmanın eline sağlık çağla abla

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  11. Vayy nefis görünüyor.Bende elmalar ile 2 gündür bakışıyoruz.Daha ne yapacagıma karar veremedim :) Bu tarifi deneyebilirim.Eline saglık ablamm.Şifa olsun...

    YanıtlaSil
  12. Çok nefis gorunuyor bir dilim olsa hayır demezdim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine saglik.. Harika gozukuyor..

    YanıtlaSil
  14. çok teşekkürler , sevgiler benden size .. :)

    YanıtlaSil
  15. çok teşekkürler , sevgiler benden size .. :)

    YanıtlaSil