Breaking News
Loading...
12 Ocak 2015 Pazartesi




Yakınlarım çok iyi bilirler, köftenin her türü başımın tacıdır. Türlü türlü köfteler yaparım ama Kıbrıs köftesini ilk defa denedim , Emin olun son olmayacak .. 



MALZEMELER

  • 500 gr dana-kuzu karışık kıyma
  • 2 küçük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 2 orta boy patates
  • 2 kaşık galeta unu veya ekmek kırıntısı
  • bir tutam maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • sumak
  • kimyon
  • pul biber


  • köfteleri bulamak için az miktarda un
  • kızartmak için sıvı yağ



HAZIRLANIŞI

Önce soğan , maydanoz ve sarımsağı çok ince kıyıyoruz. Patatesleri soyup rendeliyoruz. Çukur bir kasede tüm malzemeyi karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. Ben köftelere özellikle sumak eklerim. Yıllar önce köftesini çok beğendiğim bir ustamızdan öğrenmiştim . Ve tabii sarımsak. Ev tipi köftelerin olmazsa olmazı bence .. Yoğurduğumuz harcın ağzını kapatıp mümkünse yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Tavamızda kızartma yağını kızdırıp yuvarlak-yassı şekil verdiğimiz köfteleri önce una buluyoruz, daha sonra da dikkatlice yağa bırakıyoruz. Fazla harlı olmayan bir ateşte arkalı-önlü kızartıyoruz. Sıcak sıcak , ızgara edilmiş domates biberle servis yapabilirsiniz . Afiyetle ve mutlulukla .. 







0 yorum:

Yorum Gönder