Breaking News
Loading...
11 Ocak 2015 Pazar



Aslında sadece vanilyalı puding yapacaktım ama aklıma deli fikirler , gözümün önünde portakallar. 5 dakikada bitecek puding , bir sürü dakika sonra bu hale geldi. Ve tabii bir sürü de bulaşık :((  Ama nasıl bir lezzet denemelisiniz ... 



MALZEMELER :

Alt tabaka için :
  • 2 su bardağı kadar ufalanmış kek veya herhangi bir çeşit bisküvi
  • 1 kaşık yumuşak margarin
  • yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  • 3-4 kaşık eritilmiş bitter çikolata
  • portakal kabuğu rendesi


Orta tabaka için :
  • 1 paket vanilyalı puding
  • paket üzerindeki tarife göre süt


Üst tabaka için :
  • 2 bardak portakal suyu
  • 1 limon suyu
  • yarım bardak toz şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta


en üste krem şanti hazırlayıp , portakal dilimleriyle şekil verdim . Siz arzu ettiğiniz biçimde süsleyebilirsiniz . 



HAZIRLANIŞI :

Önce en alt tabakayı yapmak için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırıp servis yapacağımız kuplara bastırarark yerleştiriyoruz. Bu işlem sırasında kasenin kenarlarına bulaşırsa temiz bir peçeteyle silelim . Vanilyalı pudingi paket üzerinde belirtildiği şekilde pişirip kuplara paylaştırıyoruz. Buzdolabına kaldırıp biraz soğumalarını bekliyoruz. Bu arada üst tabaka için gerekli malzemeleri bir tencereye alıp koyulaşana kadar (puf-puf edene kadar deriz ya hani ) pişiriyoruz. Buzdolabındaki kuplara dikkatlice paylaştırıyoruz. Üzerini istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. 1-2 saat soğutup servis yapabilirsiniz. Afiyetle ve mutlulukla ... 




0 yorum:

Yorum Gönder