Breaking News
Loading...
6 Ocak 2015 Salı





MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • limon kabuğu rendesi


Şerbet için:
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI

Bir kapta yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvamına gelinceye kadar iyice çırpalım. İçerisine yoğurt ve yağı ilave ederek karıştırmaya devam edelim. İrmik, un ve kabartma tozunu da ilave ederek akışkan bir hamur elde edelim. Yağladığınız tepsiye hamuru dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 C'de yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayalım ve içerisine limon suyunu ilave edelim. Fırından çıkardığınız tatlıya bir iki dakika sonra oda sıcaklığındaki şerbetinizi dökerek, şerbeti çekmesi için bekleyelim. Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra tatlımızı servis yapabiliriz. Afiyetle ve mutlulukla ...

0 yorum:

Yorum Gönder