Breaking News
Loading...
13 Ocak 2015 Salı






MALZEMELER

  • 1 kg.  kabak
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • tuz
  • karabiber
  • 4-5 kaşık sarımsaklı yoğurt
  • 2 kaşık mayonez
  • bir tutam ince doğranmış dereotu
  • küçük bir kase doğranmış ceviz


HAZIRLANIŞI

Kabakları yıkayıp irice rendeliyoruz. Üzerine biraz tuz serpip iki dakika bekliyoruz. Suyunu sıkarak tenceremize alıyoruz. Zeytinyağında harlı ateşte kavuruyoruz. Çok fazla pişmesin , biraz dişe gelsin . Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Üzerine ince doğranmış dereotu, iri kıyılmış ceviz, sarımsaklı yoğurt, tuz, karabiber ve 2 kaşık da mayonez ekleyip fazla ezmeden güzelce karıştırıyoruz. Afiyetle ve mutlulukla ...

0 yorum:

Yorum Gönder