Breaking News
Loading...
13 Ocak 2015 Salı



Özellikle ağır misafirlerinize ikram edebileceğiniz hem çok şık hem de hafif bir tatlı ... Deneyin mutlaka ... :))





MALZEMELER

  • 8-10 orta boy golden elma
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • yarım bardak su


muhallebi için ;

  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • yarım litre süt
  • vanilya
  • 3/4 su bardağı toz şeker


çikolata sos için ;

  • 80 gr. bitter çikolata (marketlerde kare şekilde satılanlardan olabilir)
  • 2  silme yemek kaşığı margarin
  • 1 yumurta 


Elmaların içlerini doldurmak için ;


  • iri doğranmış ceviz
  • tarçın
  • az toz şeker



HAZIRLANIŞI

Öncelikle elmaların kabuklarını soyup orta çekirdek kısmını bir oyacakla temizleyelim . Elmaları kararmamaları için limonlu soğuk suda bekletebilirsiniz. Büyükçe yayvan bir tencereye su ve şekeri koyup elmaları dizelim . Kısık ateşte pişirmeye başlayalım . 5 dakika kadar sonra çok dikkatli bir şekilde , elmaları zedelemeden alt-üst edelim . Elmalar çok fazla pişmesin . Çatalı hafifçe dokundurduğunuzda yumuşadığını göreceksiniz. Bütünlüğü bozulacak kadar pişmesin . 

Pişen elmaları servis yapacağımız tabağımıza aralıklı olarak dizelim . Porsiyonluk tabaklara da ayrı ayrı yerleştirebilirsiniz. Elmalar soğurken ; ceviz , tarçın ve çok az toz şekeri bir kasede karıştıralım . ve elmaların içlerine küçük kaşık yardımıyla dolduralım . 

Muhallebi için gerekli malzemeleri vanilya hariç tencereye alıp çırpma teli ile karıştıralım ve pişirmeye başlayalım . Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatalım . Mikserle 5 dakika çırpalım ve kaşıkla elmaların üstlerine paylaştıralım . 

Diğer tarafta çikolata sos için margarini eritelim ve çikolatayı da ekleyip , ocağın altını iyice kısalım . Çikolata eriyince yumurtayı da ekleyip ocağı kapatalım ve iyice çırpalım. Arada karıştırarak ılık hale getirelim . Bu sosu da muhallebi döktüğümüz elmaların üzerinden akıtarak paylaştıralım . Buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapabiliriz.  Afiyetle ve mutlulukla .... 

0 yorum:

Yorum Gönder