Breaking News
Loading...
29 Ocak 2015 Perşembe

Info Post


Bizim evde akşam kahvaltıları da pek sevilir... Genelde de sabaha göre kahvaltılık çeşitleri fazlalaşır biraz daha ... Bu minik sevimli hamurlar ekmek niyetine bitiverdi dün akşam , hemencecik ... 





MALZEMELER

  • 1 bardak ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
  • yarım paket instant maya
  • tuz
  • aldığı kadar un 
  • kızartmak için sıvı yağ





HAZIRLANIŞI

Un ve maya hariç tüm malzemeyi çırpıcı bir telle karıştıralım. Mayayı bir miktar una katıp karıştırmaya devam edelim . Unu azar azar eklerken hamuru yoğuralım . Fazla un koymayalım çünkü  yumuşacık bir hamur olmalı  .. Hamur kıvamı bulunca ağzı kapalı bir kapta mayalanmaya bırakalım . 1 saat kadar sonra hamurunuz kabaracaktır. Hafifçe unladığımız tezgahta hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açalım  . İster bir kurabiye kalıbıya , isterseniz bir çay bardağının ağzıyla keselim ve orta ateşteki bol yağda arkalı önlü kızartalım.  Bu malzemeyle yaptığımız hamur hiç yağ çekmeyecek. Aynı hamurla biraz daha kalın açarak yağsız tavada bazlamalar da yapabilirsiniz. Ama ateşi biraz daha kısmalısınız . Afiyetle .... 



1 yorum:

  1. Çok severiz hamur kızartmasını,ellerinize sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil