Evet bütün patates ve patlıcan yemeklerini sevdiğim doğrudur... Bu iki sebzeyle herhalde yüzlerce çeşit yemek yapılır. Hele patates en büyük yardımcı ev hanımlarına ..
Bu sefer et yemeklerinin yanına garnitür olabilecek veya tek başına bile bir çeşit yapabileceğiniz; gerek kahvaltılarda , gerekse yemek öğünlerinizde sunabileceğiniz, çok kolay ve lezzetli bir çeşit var.
MALZEMELER
- 4 orta boy haşlanmış patates
- 1 büyük kuru soğan
- 1 kaşık domates salçası
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- tuz
- karabiber
- acı pul biber
- irice kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Tencereye yağı ve doğranmış soğanları alıp kavuralım . Salçayı, tuzu ve baharatları da ekleyelim . Salça da kavrulunca haşlanmış ve kabukları soyulmuş patatesleri küpler halinde doğrayıp ekleyelim . Fazla ezmeden karıştıralım ... Ocaktan alıp bolca maydanoz ekleyip servis yapalım . Afiyetle ...
rAHMETLİ ANNECİM NEDE GÜZEL YAPARDI YA.. Bende kahvaltıya ve börek içine kullanıyorum...Hazırı varken hemen yiyeyim ben eline sağlık canım..
YanıtlaSilBen de her türlü patatesi severim. Bu tam benim sevebileceğim ve deneyebileceğim bir tarif olmuş. Sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler :)
YanıtlaSil