MALZEMELER
- 4 adet uzun patlıcan
- 1-2 domates
- 1 kaşık domates salça
- kızartmak için sıvı yağ
Köftesi için
- 200 gr kıyma
- 1 küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- maydanoz
- tuz
- karabiber
- kimyon
- 1 kaşık galeta unu
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları boyuna ince uzun dilimler halinde doğrayıp bir süre tuzlu suda bekletelim , daha sonra süzgeçe alıp kurutalım . Sıvıyağda kızartalım , havlu kağıt üzerine alıp fazla yağı alalım . Köfte malzemelerini yoğurup ceviz büyüklüğünde toplar yapalım , az yağda çevirerek kızartalım . Patlıcan dilimlerini artı şeklinde yayıp, ortalarına birer köfte koyalım ve katlayalım , üzerine bir dilim domatesi kürdanla tutturalım . Fırın kabını biraz yağlayıp, hazırladığımız patlıcan kebapları dizelim . Üzerine 1 kaşık salçayı bir bardak kadar su ile inceltip gezdirelim. 200 derece fırında pişirelim . Afiyetle..
bende çok yaparım ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor..
YanıtlaSilteşekkürlerr ...
SilBayılırım islim kebebına .elinize sağlık:)
YanıtlaSilçok teşekkürlerr :)
Silçok güzel olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederimm :)
SilÇok ama çok sevdiğim ve yaparken büyük keyif aldığım bir lezzet…
YanıtlaSilEllerinize sağlık,afiyetler olsun size…
Sevgilerimi bıraktım…
Çok teşekkürler Emel hanımcığımm , sevgiler benden size..
SilPatlıcanlı tarifleri çok seviyorum.. Bu tarifi de hemen deneyeceğim.. Ellerinize sağlık (h)
YanıtlaSildün akşam keşke daha fazla yapsaydım dedim , herkesin tadı damağında kaldı, deneyin ilk fırsatta, sevgiler ....
SilEllerine sağlık nde güzel görünüyor..
YanıtlaSilteşekkür ettimmm sevgili arkadaşımmm :)
SilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilçok teşekkürler .. :)
Sil