Breaking News
Loading...
3 Şubat 2015 Salı

Info Post


Bu tariften önce birkaç portakal reçeli denemesi yapmıştım , ehh fena da sayılmazdı aslında. Ne hikmettir bilemem ama ben hani öylesine çok da özenmeden yaptığım reçellerden hep çok memnun kalırım .. Reçellerim hep tam kıvamında olur ... 
Bu tarifi sanırım yaklaşık 2 yıl önce sevgili Müge HÜNER'in sayfasında okumuş ve yapmıştım . O zamandan beri defalardır aynı tarifi uyguluyorum ... Evde 3 portakal kalsa hoop doğru reçel oluyorlarrr... Hatta bizde sadece reçel değil de tatlı niyetine bile yeniliyor. Bir kere deneyin ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz.



MALZEMELER

  • 5 adet orta boy washington portakal ( 1 kg civarında )
  • 750 gr. şeker
  • 1 su bardağı su
  • yarım limon suyu




HAZIRLANIŞI

Portakalları yıkayıp kabuklarını olabildiğince ince soyalım , beyaz etli yerlerine dokunmayalım . Bir tencereyi suyla doldurup kaynamasını bekleyelim . Su kaynayınca portakalları içine atıp 5-6 dakika haşlayalım . Haşlanan portakalları soğuk su dolu bir kaba alıp 10 dakika bekleyelim . 
Süzgeçe alıp sularının süzülmelerini ve soğumalarını bekleyelim . Bu arada şeker ve 1 bardak suyu tencereye alıp orta ateşte şerbetimizi yapalım . Soğuyan portakalları iri parçalar halince doğrayıp biraz koyulaşan şerbete ekleyelim , ocağınız çok harlı olmasın . Yaklaşık 45 dakika kadar arada karıştırarark pişirelim . Limon suyunu da ilave edelim ve 5 dakika kadar sonra  tencereyi ocaktan alalım . İlk sıcaklığı geçince kavanozlara dolduralım , soğuyunca ağızlarını kapatalım . Afiyetle ...






6 yorum:

  1. Süpersin bu aralar bizdede reçelden başka bişey pişmiyor portakal reçelini hiç böyle denememiştim birde senin tarifini deneyeyim ablacım

    YanıtlaSil
  2. Ben de bazen sadece meraktan değişik reçeller deniyorum.Portakalında kabuğundan içinden çok güzel reçeller oluyor gerçekten.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Blog buluşmasında gelen reçelleri afiyetle yedik. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler , afiyetler olsun .. :)

      Sil