Bu aralar reçele takmış durumdayım ... İki tanecik meyveden bile bir kase de olsa reçel yapıyorum .. Bu mandalinacıkların tadını eşim pek sevmedi, ben de dedim reçel reçel reçellll :)
MALZEMELER
- 1 kg. mandalina
- 750 gr. toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Mandalinaların kabuklarını soyalım , dilimlere ayıralım . Beyaz iplikli kısımları tamamiyle temizleyelim. Temizlenmiş mandalina dilimlerini şekerle birlikte tencereye alalım , hiç su koymadan orta ateşte pişirelim. Yaklaşık 15-20 dakikada kıvama gelecektir. Limon suyunu da ekleyip 2 dakika daha bekleyelim ve ocaktan alalım . Afiyetle ve mutlulukla ...
Mandalina reçeli denemedim hiç merak ettim doğrusu..
YanıtlaSilBende merak ettim şimdi tadını.
YanıtlaSilDenemedim ama mandalina sevdiğim için tadı güzel gibi geldi ;) Eline sağlık. Sevgilerle...
YanıtlaSilEllerinize sağlık,bütününü denedim çok güzel oluyor bu şeklinide denemek istiyorum.
YanıtlaSilBende denemedim ama nefis gözüküyor.Elinize sağlık..
YanıtlaSilTam zamanı geç kalmadan denemeli.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
ellerinize sağlık,afiyet olsun
YanıtlaSilBayılırım mandalina ya.. reçelini düşünemiyorum.. fresh bir lezzettir eminim.. eline sağlık ablacım..
YanıtlaSilAslında gerçekten kavanoz kavanoz yapmak şart değil. Az az da yapılabilir reçeller.
YanıtlaSilben her meyveden en fazla 1 er kg. yapıyorum , ne bozulma derdi oluyor, ne şekerlenme. zaten bitiveriyor. hem de sürekli aynı şeyi yememiş oluyoruz. Buzluğumda 1er kg.lık çilekler vişneler erikler olur hep , taze taze reçel yapmak için ... kesinlikle tavsiye ederimm...
Silteşekkür ederimm arkadaşlarımm ...
YanıtlaSilEvde iki kişiyiz ama reçel dayanmıyor bize.Ellerinize sağlık. Afiyetle yiyin.
YanıtlaSilafiyetler olsun :)
SilMersinde doğdum büyüdüm , portakal mandalina bahçelerine evim 100 mt uzaklıktaydı. Şuan Ankaradayım o burnumdaki kokuyu bir türlü bulmaıyorum. Turunçgiller her zaman dikkatimi çekmiştir. Mandalina Reçeli nasılda güzel duruyor , çokta marifetlisiniz.
YanıtlaSilSevgiler..
ben de 40 sene Ankara'da yaşadım , şimdi Antalya'dayım , mart aylarında o yeni açan portakal çiçeklerinin kokusu yayılıyor ya sokaklara, bayılıyorummm... çok teşekkürler, marifet değil de yılların birikimi diyelimm ... sevgiler ..
SilBen de mesela kavanoz kavanoz oluyor genelde ama kimi zaman yiyemiyoruz. Kalıyor uzun süre.
YanıtlaSilPortakal,mandalina turunç reçelleri gerçekten kendine has bir tadı ve güzelliği var.Çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilHiç denemedim ilginç görünüyo ellerinize sağlık
YanıtlaSilohh ohh ne güzel bir lezzetttir ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBizim evde de reçel çok tüketilmediği için az az yapıyorum, eminim süper bir lezzet olmuştur...
YanıtlaSilSevgiler
Bizim evde reçel pek tüketilmediği için ben de az az yapıyorum... Eminim çok güzel bir lezzettir, ellerine sağlık...
YanıtlaSilValla reçel olsun da neden olursa olsun :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
çok teşekkürlerr :) sevgiler .
YanıtlaSilBen de biraz değişik tatlar denemek, biraz da arşivimde bulunması için az miktarda da olsa aklıma gelen her şeyden reçeller yapıyorum. Elinize sağlık.
YanıtlaSilinsan sürekli vişne-çilekten sıkılıyor doğrusu :) çok teşekkürler ..
SilÇok güzel görünüyor, bende deniycem.
YanıtlaSil