Breaking News
Loading...
24 Temmuz 2015 Cuma

Info Post


Bugünlerde fırınım bozuk ya , yenisine de hala karar veremedim ya, böyle ocak üstünde olabilecek birşeyler pişiriyorum. Ama laf aramızda pek de pratik oluyormuşşş... 

Şimdi de yine Yörsan'ın enfes kaşar peyniriyle yaptığım basit bir pizza tarifim var. Biz biraz fazla acıkmıştık ve başka malzemeler eklemeyi bekleyemedik. Ama siz denerken dilimlenmiş yeşil-kırmızı biber, haşlanmış mantar, siyah zeytin de ekleyin benceee... 



MALZEMELER

2 adet yufka
zeytinyağ
istediğiniz miktarda dilimlenmiş sosis , salam , sucuk , jambon
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz 
karabiber
kekik
YÖRSAN  kaşar peyniri  http://yorsan.com.tr/

HAZIRLANIŞI

Önce ince dilimlenmiş et ürünlerini az zeytinyağ ile soteleyelim , salçayı tuzu ve baharatları da ekleyip 2 dakika kavuralım ve ocaktan alalım. Pizzayı yapacağımız tavanın dibine az miktarda zeytinyağ sürelim. 1 yufkayı buruşturarak yerleştirelim. hafifçe yağ gezdirip ikinci yufkayı da aynı şekilde yerleştirelim. Ocağın altını hafifçe açıp yufkanın bir tarafı kızarana kadar çevirerek pişirelim. Yufkayı alt üst edelim ve biraz rendelenmiş YÖRSAN kaşar peynirini , üzerine kavurduğumuz et ürünlerini döşeyelim. Üzerine ekleyeceğiniz diğer malzemeleri de (biber, mantar, zeytin gibi ) yerleştirip , YÖRSAN kaşar peynirini rendeleyelim. Yine kısık ateşte tavanın ağzını kapatarak ve ara ara çevirerek altının her tarafı kızarana dek pişirelim. sıcakken dilimleyip servis yapalım . Afiyetle..








3 yorum:

  1. Yufkanın iki tarafını önceden pişirmek iyi fikirmiş. Ben lavaşla yaptığımda bu şekilde düşünmemiştim .. Ellerine sağlık ve afiyetle. Tam benim Yiğit ime göre bu malzemeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evettt , o zaman arası hamur kalmıyor , ve çok hoş bir çıtırlık oluyorrr... Yiğitciğime de yapayımmm :)

      Sil
  2. İki gecedir elektriklerimiz kesiliyormuş. Böyle tariflerin elimizde olması lazım. Çok ta Güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil