Breaking News
Loading...
12 Temmuz 2015 Pazar



Maalesef pirinç pilavını çok seviyorum . hele de şöyle bol domatesli, çok hafif sulu .. offf ... 



Malzemeler :

1,5 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı su
3 büyük domates
1 kaşık tereyağ
yarım çay bardağı zeytinyağ
tuz

Hazırlanışı :

Pirinci tuzlu ılık suda 1 saat kadar bekletelim . Bu arada domatesleri rendeleyip tuzla birlikte yağda kavuralım . Suyunu iyice çekmeli. Pirinci süzgece alıp akan su altında iyice yıkayalım ve süzülmesini bekleyelim. Kavrulmuş domatese ekleyip 2-3 dakika karıştıralım ve 2 bardak suyu ekleyip, ocağın altını iyice kısalım . Suyu çekince ocaktan alalım ve tencerenin ağzına havlu kağıt kapatıp 15-20 dakika demlendirelim . Afiyetle ...





0 yorum:

Yorum Gönder