Breaking News
Loading...
7 Şubat 2015 Cumartesi



Geçen gece sevgili arkadaşım Kezban'ın "Kendi Mutfağında Şef" sayfasında gezinirken aklıma düştü, epeydir düşünüyordum , dedim artık yapayım. Kezbancığım ellerine sağlıkk ...

Süt reçeli Arjantin'e özgü bir tat. Böyle tatlı tatlı, karamelimsi bir his. Onlarca tarif okudum sonra hepsi aynı yapılıyor. Bazen tarçın katkısı oluyor. Ben ilk deneme için katmadım . 

Haaa bu arada reçeli yaparken eşim sordu bu ne diye ? Dedim süt reçeli .. Cevap aynen şu : Allah Allahhhh , sütün de reçeli mi olurmuşşş ... Sevgili güzel kocalarımızzz, iyi ki varsınız :) Eşimin ağız tadı reçel denilince biraz daha mayhoş seviyor, vişne gibi , portakal gibi, erik gibi ... Bu reçel ona fazla tatlı tatlı geldi. Ama seveni de çok fazla ... Ben de eskiden yediğimiz mis bonbon şekerlerine benzettim .. 

Ben sanırım biraz fazla pişirdim , rengi çok güzel oldu ancak hafif bir pütürlenme var. Eğer bir daha denersem daha güzel olacak sözzz ... 




MALZEMELER

  • 1 kg süt
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu ( bazı tariflerde karbonat)





Büyükçe bir tencereye sütü ve şekeri koyuyoruz. Ocağınız bu sırada harlı olabilir. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp kabartma tozunu ekliyoruz , bu anda kabarıyor, aman dikkat taşırmayalım . Sık sık bir çırpma teliyle karıştırarak 40-45 dakika pişiriyoruz. Zaten bu sürenin sonunda kıvam aldığını renginin koyulaştığını anlıyoruz. Sıcakken kavanozlara doldurabiliriz. Afiyetler olsun ... 


12 yorum:

  1. Tadı Mis bonbon şekeri gibi gerçekten. Bende şekeri azaltarak yapıyorum ve seviyorum.
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ÇOK MERAK EDİYORUM BU SÜT REÇELİNİ EN KISA ZAMANDA DENEMEK İSTİYORUM SİZİNDE ELİNİZE SAĞLIK :) SEVGİLER

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Karamel tadını seven biri olarak süt reçelini çok seviyorum.Sevgiler...))

    YanıtlaSil
  4. Bizde çok seviyoruz süt reçelini ,yaptığımla bitmesi bir oluyor,
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık..
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Tadan biri olarak: Nefis olmuştu nefis.. sen alasını yapıyorsun ablam, bu da varsın azıcık pütürlü olsun.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. çok merak ediyorum bir türlü denemek nasip olmadı..

    YanıtlaSil
  8. Daha önce hiç tatmadığım bir lezzet, inşallah yarın deneyeceğim bakalım. Tarif için teşekkürler, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Denemek isteyip bir türlü denemediğim merak ettiğim bir lezzet ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Süt reçeli ilginçmiş vereyim ben bunun tarifini anneme :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Çokk güzel olmuşşş.Afiyetle tükedin.Ayrıca kurabiyelerde çok güzel oluyor...Bak şimdi aklıma düştü.Kalkıp yapasım geldi..Eline saglık

    YanıtlaSil