Breaking News
Loading...
16 Şubat 2015 Pazartesi




MALZEMELER

  • 4 adet uzun patlıcan
  • 1-2 domates
  • 1 kaşık domates salça
  • kızartmak için sıvı yağ


Köftesi için 
  • 200 gr kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • maydanoz
  • tuz 
  • karabiber
  • kimyon
  • 1 kaşık galeta unu

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları boyuna ince uzun dilimler halinde doğrayıp bir süre tuzlu suda bekletelim , daha sonra süzgeçe alıp kurutalım . Sıvıyağda kızartalım , havlu kağıt üzerine alıp fazla yağı alalım . Köfte malzemelerini yoğurup ceviz büyüklüğünde toplar yapalım , az yağda çevirerek kızartalım . Patlıcan dilimlerini artı şeklinde yayıp, ortalarına birer köfte koyalım ve katlayalım , üzerine bir dilim domatesi kürdanla tutturalım . Fırın kabını biraz yağlayıp, hazırladığımız patlıcan kebapları dizelim . Üzerine 1 kaşık salçayı bir bardak kadar su ile inceltip gezdirelim. 200 derece fırında pişirelim . Afiyetle.. 




14 yorum:

  1. bende çok yaparım ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor..

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım islim kebebına .elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok ama çok sevdiğim ve yaparken büyük keyif aldığım bir lezzet…
    Ellerinize sağlık,afiyetler olsun size…
    Sevgilerimi bıraktım…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Emel hanımcığımm , sevgiler benden size..

      Sil
  5. Patlıcanlı tarifleri çok seviyorum.. Bu tarifi de hemen deneyeceğim.. Ellerinize sağlık (h)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dün akşam keşke daha fazla yapsaydım dedim , herkesin tadı damağında kaldı, deneyin ilk fırsatta, sevgiler ....

      Sil
  6. Ellerine sağlık nde güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ettimmm sevgili arkadaşımmm :)

      Sil
  7. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil