Biliyorum onlarca şekerpare tarifi var , benim ki anne tarifi , rahmetli anneciğim ne çok yapardı. Hem az malzemeli, hem de hemencecik oluveren bir hamur.
MALZEMELER
hamuru için:
- 1 yumurta
- 100 gr. toz şeker
- 120 gr erimiş tereyağ veya margarin
- 300 gr un
- yarım paket karbonat
şerbeti için:
- 2 bardak toz şeker
- 1,5 bardak su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
üzerine badem veya fındık
HAZIRLANIŞI
Şerbet için şeker ve suyu 5-6 dakika kaynatalım , limon suyunu da ekleyip 2 dakika sonra altını kapatalım ve soğumaya bırakalım .
Hamuru yoğuracağımız kasede yumurta ile toz şekeri çırpalım, erimiş ve soğumuş tereyağı da ekleyip çırpma teli ile iyice çırpalım . Un ve karbonatı da ekleyip pürüzsüz bir hamur yapalım . Cevizden biraz daha iri parçalar koparıp yuvarlayalım ve tepsiye dizelim. Her birinin ortasına 1'er adet fındık veya soyulmuş badem koyup hafifçe bastıralım. (Ben evde file badem buldum , onunla yaptım . ) 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti yavaş yavaş kaşıkla gezdirelim.
1 saat kadar sonra servis yapabiliriz. Afiyetle ..
geleneksel ve enfes bir lezzettir şekerpare çok severim, diyetteyim çağlacım bakarak nefsimi köreltmeye çalışıyorum sevgiler
YanıtlaSildiyete ara verdiğinde bir tanecik ödül olsun sana o zamannn :)
Siloh misss.. olsada yesek.. ellerine sağlık ablacımm
YanıtlaSil