MALZEMELER
- 6 adet yufka
- 2 yumurta
- yarım bardak yoğurt
- yarım bardak zeytinyağ
- yarım bardak su
İç harcı için :
- 250 gr kıyma
- 1 iri kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet patates
- tuz
- karabiber
- yarım çay bardağı zeytinyağ
Üzerine susam ve bir kaç minik parça tereyağ
HAZIRLANIŞI
Yumurta, yoğurt, yağ ve suyu çukur bir kasede çırpalım.
İç harcı için kıymayı zeytinyağda kavuralım , ince kıyılmış soğan ve biberi de ekleyelim , rendelenmiş patatesi de katıp kavurmaya devam edelim. tuz ve karabiberini ekleyelim ve ocaktan alalım .
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip bir adet yufkayı serelim . üzerine hazırladığımız yumurtalı sostan sürelim . Üç yufkayı kat kat hazırladıktan sonra ılık halde olan kıymalı içi döşeyelim ve tekrar diğer yufkaları da sosla birlikte kat kat döşeyelim. en üste kalan yumurtalı sosu sürelim ve susam serpelim. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim . Fırından çıkan böreğe arzu ederseniz birkaç parça tereyağ sürebilirsiniz. Sıcak servis yapalım . Afiyetle.
Çayın yanında iyi bir arkadaş olacak bence, ellerinize sağlık.
YanıtlaSil