Breaking News
Loading...
7 Aralık 2015 Pazartesi

Info Post

İyi ki bu kursa katılmışım, yeni yeni pek güzel lezzetler öğreniyoruz. Ve hemen sizlerle paylaşmaya çalışıyorum . Bu çörek gerçekten çok nefis. Limonlu tatları sevenler mutlaka denemeli. Şöyle biraz paskalya çöreğini andırıyor hamuru, müthiş bir limon kokusu var... Şu zamanın tazecik yeşil limonlarından kullandık, her yer misler gibi kokuyor... 


Malzemeler :

30 gr. yaş maya veya 15 gr kuru maya 
120 ml. ılık su
140 gr. toz şeker
200 ml.krema
50 ml. yoğurt
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz
800 gr. un
3 adet yumurta
180 gr. yumuşak tereyağ
100 badem (kabukları soyulmuş ve ince doğranmış)

Limon peltesi için :
70 gr. toz şeker
60 ml. limon suyu
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
3 adet yumurta sarısı
60 gr. tereyağ

Üzerine 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı :

Ilık su, maya ve 1 kaşık toz şekeri bir kapta iyice karıştırıp bir kenarda tutalım. Diğer yanda un ve badem haricinde kalan malzemeleri karıştıralım. Tezgaha unu alıp ortasını havuz gibi açalım ve bu ayrı ayrı hazırladığımız sıvı karışımları yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım. Ele yapışmayacak bir kıvamda olunca kabın ağzını streç filmle kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.  Pelte için toz şeker, limon suyu, limon kabuğu rendesini küçük bir tencerede ocağa alalım ve kaynamasını bekleyelim. Bu aşamadan sonra pelteyi benmari usulü pişiriyoruz. Çırpılmış yumurta sarılarına yavaş yavaş limon sulu karışımı ekleyip sürekli çırparak benmaride pelteyi pişirelim. Koyu kıvam alınca, tereyağını da ekleyelim. Karıştırıp sıcak su üzerinden alıp soğumaya bırakalım. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgah üzerinde yarım cm kalınlığında açalım, limonlu pelteyi hamurun her yerine sürelim, isterseniz arasına da badem kırıklarından serpebilirsiniz. Hamuru uzun kenarından rulo haline getirip, bir cm kalınlığında keselim. Dilimleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim. Yan kenarlarına yumurta sarısı sürüp üzerlerine yine badem kırıkları serpelim, 180 derece fırında kızarana dek pişirelim. Afiyetle ...

2 yorum: