Breaking News
Loading...
12 Aralık 2015 Cumartesi

Info Post




Tam da haftasonu yemeği işte... Bizim evin en sevilen yemek modelleri. Biz iki kişiyiz, siz kalabalık için miktarı arttırabilirsiniz. 

Malzemeler :

Lavaş için:
2 su bardağı un
yarım çay kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
aldığı kadar ılık su

İç malzemesi için:
2 adet kemiksiz, derisiz tavuk pirzola
2-3 kaşık zeytinyağ
tuz 
karabiber
pul biber
1 diş sarımsak

Garnitür için:
1 adet kuru soğan
1 adet küçük domates
birkaç yaprak maydanoz
tuz
karabiber
sumak
pulbiber
2 kaşık zeytinyağ
1 kaşık limon suyu veya az nar ekşisi
1 adet ince doğranmış salatalık turşusu 

Hazırlanışı :

Lavaş için gerekli malzemeleri yumuşak , ele yapışmayan bir hamur olana dek yoğuralım. üzerini kapatıp bir kenarda dinlenmeye bırakalım. Tavuk etini çok minik parçalara keselim. Harlı ateşte zeytinyağında kavuralım, tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak ve pul biberi de ekleyip 5 dakika daha kavuralım. Lavaş hamurundan avuç içi kadar parçalar koparıp yemek tabağı büyüklüğünde açalım. yarım cm kadar kalınlıkta olmalı. Teflon tavada veya sacda her bir lavaşı arkalı önlü pişirelim.  Diğer yandan da garnitürü hazırlayalım. Soğanları ve domatesleri incecik ay şeklinde keselim, maydanozu kıyalım, tüm diğer garnitür malzemeleri ile karıştıralım. Pişen lavaşların arasına tavuk ve garnitürden istediğiniz miktarlarda koyup dürüm yapar gibi kıvıralım. Ayran veya soğuk içeceklerle servis yapalım. Afiyetle...

1 yorum: