Breaking News
Loading...
2 Mayıs 2015 Cumartesi

Info Post


Her zaman en sevdiğim ... Patlıcan yemeklerinin hepsi sevilir evimizde ama musakka bi başka. Yanına sade pirinç pilavı ve yeşil salata tamamdır... 






MALZEMELER

5 adet patlıcan
kızartmak için zeytinyağ

200 gr. dana kıyma
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 sivri biber
2 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağ
tuz 
karabiber
pul biber


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alaca soyduktan sonra ister halka isterseniz parmak boyunda doğrayıp 5 dakika tuzlu suya bekletelim ve suzgeçe alıp kurumalarını sağlayalım. kızartma yağı iyice ısındıktan sonra kuruyan patlıcanları kızartıp kağıt havluya alalım. Fazla yağını bıraksınlar. Fırın kabına kızarmış patlıcanları yerleştirelim. 1 domates ve 2 sivri biberi üzerini süslemek için ayıralım . Tavaya biraz zeytinyağ koyup önce kıymayı ardından küçük doğranmış soğan, sarımsak ve sivri biberleri ekleyelim. En son domatesi ve salçayı , tuz karabiber ve pul biberi ekleyip kavuralım. Patlıcanların üzerine kıymalı içi yayıp ayırdığımız domates ve biberleri de dilimleyip süsleyelim . Yarım bardak kadar sıcak suyu gezdirip 180 derece fırında 20-25  dakika pişirelim . Afiyetle ve mutlulukla . 

2 yorum:

  1. atık musakka zamanı geldi değilmi. ? çok da güzel görünüyor. ellerine sağlık.. Bende kabak yaptım.. afiyet olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Of bu ne ablacmmm.. bayılırımm.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil