Toplam 10 dakikada sofraya getirebileceğiniz bir lezzet. Ben böyle pratik yemeklere bayılıyorum . Bu ölçülerle 2 kişilik , 8 adet lokmacık çıkıyor. Siz kişi sayınıza göre miktarı arttırabilirsiniz.
Malzemeler :
2 adet kabak (ben kabağın kabuğunu hiçbir yemekte soymuyorum .)
kızartmak için sıvıyağ
3 kaşık yoğurt
50 gr. kadar beyaz peynir
1 diş sarımsak
ince kıyılmış dereotu
tuz
pul biber
1 kaşık zeytinyağ
Hazırlanışı :
Kabakları 2 parmaktan biraz ince dilimleyelim. İçlerini çay kaşığı yardımıyla çıkaralım . Isınmış sıvıyağda çevirerek her yanını kızartıp servis tabağına dizelim. Bir kasede yoğurt, ezilmiş peynir ve sarımsak, dereotu, tuz, zeytinyağ ve pul biberi iyice karıştırıp kabakların içlerine dolduralım. Afiyetle.
ayy bunu ruloda yapabiliriz. çok güzel olmuşlar. ellerine sağlık. Kabak yedirmenin bir yolu daha
YanıtlaSilsüzme yoğurt kullanılırsa rulo da olabilir tabii, ben normal yoğurt ile yaptım , biraz cıvık oldu .. teşekkür ettim canım ..
YanıtlaSil